Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Perencake

Perencake

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Breek de eieren en klop schuimig met de suiker.

  2. Voeg daarna de melk en vervolgens ook de gezeefde bloem toe.

  3. Neem 3 peren, snij ze in 4, verwijder het klokhuis en schil ze. Snij de kwartjes vervolgens in dobbelsteentjes en meng die onder het beslag.

  4. Vet een bakvorm in en stort het perenbeslag hierin.

  5. Neem de 4de peer, snij in 4 stukken, verwijder het klokhuis en de schil. Snij vervolgens in partjes.

  6. Schik de partjes bovenop de cake.

  7. Strooi vervolgens een (niet te) dun (maar zeker ook net te dik) laagje suiker over de perenpartjes,

  8. Tenslotte nog enkele kleine klontjes boter over de gesuikerde perenpartjes verdelen en het geheel kan de oven in.

  9. Bak gedurende 45 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven (check de baktijd want elke oven is wat anders, gebruik de truc met de breinaald om te zien wanneer je cake klaar is om uit de oven gehaald te worden).

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.