Pepertournedos en orloffbrochette op een bedje van paprika

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 4 Tournedos
  • 4 sneetjes Spek (dikke sneden Ontbijt...)
  • 4 Paprika (Rode...)
  • 2 bosjes Waterkers
  • 4 Aardappel (Lange...)
  • 2 teentjes Look
  • 4 sneetjes Kaas (vb. Chimay-kaas)
  • 1 dl Olijfolie
  • 2 el Olijfolie
  • Zout
  • Peper
Bereiding :
    Voorbereiding
  1. Kook de aardappelen gaar in de schil in lichtgezouten water. Giet ze af en snij ze in 6 schijfjes.

  2. Verwijder de zaadlijsten en pitjes uit de paprika's en snij ze in kleine blokjes. Ev. Schil verwijderen.

  3. Snij elke snede spek en kaas in gelijke stukken.

  4. Verwijder de harde steeltjes van de waterkers.

  5. Snipper de teentjes knoflook fijn.

  6. Strijk de tournedos in met 2 el olijfolie en kruid met steakpeper (goed aandrukken in het vlees).

  7. Bereiding
  8. Giet 1 dl olijfolie in een kom en voeg de waterkers, peper en zout toe. Mix tot een schuimige saus.

  9. Meng de paprikablokjes en het fijngesnipperd knoflook. Kruid met pezo.

  10. Prik afwisselend 1 schijfje aardappel, 1 stuk spek en 1 stuk kaas op een brochette en herhaal tot de brochette helemaal vol zit.

  11. Verwarm de brochette op het ogenblik zelf gedurende een paar min. Op de grill.

  12. Bak de tournedos gedurende ca. 3 min langs elke kant op de grill. Laat verder gaar worden naar smaak.

  13. Afwerking
  14. Verdeel de paprikasalade in het midden van het bord. 

  15. Snij elke tournedos in 3 (verwijder de vetrand) en plaats de 3 stukken in waaiervorm op de paprika.

  16. Leg de brochette aan een kant op het bord en lepel er wat waterkerssaus rond.