Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Pepertournedos en orloffbrochette op een bedje van paprika

Ingrediënten :

Bereiding :

Voorbereiding

  1. Kook de aardappelen gaar in de schil in lichtgezouten water. Giet ze af en snij ze in 6 schijfjes.

  2. Verwijder de zaadlijsten en pitjes uit de paprika's en snij ze in kleine blokjes. Ev. Schil verwijderen.

  3. Snij elke snede spek en kaas in gelijke stukken.

  4. Verwijder de harde steeltjes van de waterkers.

  5. Snipper de teentjes knoflook fijn.

  6. Strijk de tournedos in met 2 el olijfolie en kruid met steakpeper (goed aandrukken in het vlees).

Bereiding

  1. Giet 1 dl olijfolie in een kom en voeg de waterkers, peper en zout toe. Mix tot een schuimige saus.

  2. Meng de paprikablokjes en het fijngesnipperd knoflook. Kruid met pezo.

  3. Prik afwisselend 1 schijfje aardappel, 1 stuk spek en 1 stuk kaas op een brochette en herhaal tot de brochette helemaal vol zit.

  4. Verwarm de brochette op het ogenblik zelf gedurende een paar min. Op de grill.

  5. Bak de tournedos gedurende ca. 3 min langs elke kant op de grill. Laat verder gaar worden naar smaak.

Afwerking

  1. Verdeel de paprikasalade in het midden van het bord. 

  2. Snij elke tournedos in 3 (verwijder de vetrand) en plaats de 3 stukken in waaiervorm op de paprika.

  3. Leg de brochette aan een kant op het bord en lepel er wat waterkerssaus rond.

Recept van :

Designed using Creattica. Powered by WordPress.