Pepertournedos en orloffbrochette op een bedje van paprika
Ingrediënten :
Bereiding :
Voorbereiding
-
Kook de aardappelen gaar in de schil in lichtgezouten water. Giet ze af en snij ze in 6 schijfjes.
-
Verwijder de zaadlijsten en pitjes uit de paprika's en snij ze in kleine blokjes. Ev. Schil verwijderen.
-
Snij elke snede spek en kaas in gelijke stukken.
-
Verwijder de harde steeltjes van de waterkers.
-
Snipper de teentjes knoflook fijn.
-
Strijk de tournedos in met 2 el olijfolie en kruid met steakpeper (goed aandrukken in het vlees).
Bereiding
-
Giet 1 dl olijfolie in een kom en voeg de waterkers, peper en zout toe. Mix tot een schuimige saus.
-
Meng de paprikablokjes en het fijngesnipperd knoflook. Kruid met pezo.
-
Prik afwisselend 1 schijfje aardappel, 1 stuk spek en 1 stuk kaas op een brochette en herhaal tot de brochette helemaal vol zit.
-
Verwarm de brochette op het ogenblik zelf gedurende een paar min. Op de grill.
-
Bak de tournedos gedurende ca. 3 min langs elke kant op de grill. Laat verder gaar worden naar smaak.
Afwerking
-
Verdeel de paprikasalade in het midden van het bord.
-
Snij elke tournedos in 3 (verwijder de vetrand) en plaats de 3 stukken in waaiervorm op de paprika.
-
Leg de brochette aan een kant op het bord en lepel er wat waterkerssaus rond.