Pavé met noten, gebakken appel, vanille-ijs en krokante peperkoek

Kookmethode , ,
Land van herkomst
Menugang ,
Ingrediënten :
    De Pavé
  • 100 g Beschuit
  • 75 g Noten
  • 1 Ei (...dooier)
  • 50 g Suiker
  • 75 g Boter (Gesmolten...)
  • 0,75 dl Koffie (Koude, sterke...)
  • 2 el Rum
  • De appelen en overige ingrediënten
  • 2 Appel (Boskoop)
  • Boter
  • 2 el Suiker
  • Kaneel
  • 2 el Rozijnen (Geweekt in rum)
  • 2 sneetjes Peperkoek
  • IJs (Vanille...)
Bereiding :
  1. Maak eerst de pavé : steek de beschuiten in een plastiekzak en rol met een deegrol tot kruimels. Hak de noten fijn. Meng er de overige ingrediënten stevig door. Rol dit zorgvuldig dik op in aluminiumfolie, laat opstijven in de koelkast.

  2. Snijd de appelen ongeschild in grove brunoise. Bak ze kort lichtbruin in boter en voeg suiker, een snuifje kaneel en geweekte rozijnen aan toe. Haal het van het vuur, laat het afkoelen.

  3. Snijd de peperkoek in lange staafjes en bak ze krokant ( ca. 6 min.) op boterpapier in een voorverwarmde oven van 180° C.

  4. Leg een snede pavé in het midden van een bord, vul daarop een dresseerring met appelstukjes. Eindig met een bolletje vanille-ijs en werk af met krokante peperkoek en een snuifje kaneel.