Pasta zeevruchten in de oven met witloof

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 500 gr Fruti di mare (Diepvries)
  • 8 stronk Witloof
  • 1/2 Bussel Basilicum
  • 250 gr Ricotta
  • 40 gr Kaas (Parmezaan...)
  • 1 el Boter
  • 500 gr Pasta (Griekse...)
  • 1 el Noten (Pistache...)
  • 100 gr Pesto (Rode...)
  • 7,5 dl Bouillon (Groenten...)
  • 1 el Kruidenmix (Italiaanse...)
  • Peper (Zwarte...)
Bereiding :
    Voorbereiding:
  1. Laat de zeevruchten oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  2. Snij intussen de harde kern uit het witloof en snij in stukken van ± 2 cm.

  3. Hak de pistachenoten fijn en rasp de parmezaan. Meng onder elkaar.

  4. Snipper de helft van het basilicum fijn. Hou de rest apart voor de afwerking.

  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Bereiding:
  7. Verdeel de Griekse pasta over een ovenschaal en overgiet met de bouillon. Dek af met aluminiumfolie en zet 25 min. in de voorverwarmde oven.

  8. Smelt intussen de boter in een kookpot en stoof het witloof 5 min. Kruid met zwarte peper.

  9. Meng de ricotta onder de pesto. Kruid met het fijngesnipperde basilicum, de Italiaanse kruiden en zwarte peper.

  10. Haal de Griekse pasta uit de oven. Roer er de ricottamengeling, de zeevruchten en het witloof onder. Bestrooi met de parmezaanmengeling en zet nog 15 min. in de hete oven. Zet de laatste 2 min. de grill aan.

  11. Afwerking:
  12. Werk af met de blaadjes basilicum.