Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Pasta zeevruchten in de oven met witloof

Ingrediënten :

Bereiding :

Voorbereiding:

  1. Laat de zeevruchten oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  2. Snij intussen de harde kern uit het witloof en snij in stukken van ± 2 cm.

  3. Hak de pistachenoten fijn en rasp de parmezaan. Meng onder elkaar.

  4. Snipper de helft van het basilicum fijn. Hou de rest apart voor de afwerking.

  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

Bereiding:

  1. Verdeel de Griekse pasta over een ovenschaal en overgiet met de bouillon. Dek af met aluminiumfolie en zet 25 min. in de voorverwarmde oven.

  2. Smelt intussen de boter in een kookpot en stoof het witloof 5 min. Kruid met zwarte peper.

  3. Meng de ricotta onder de pesto. Kruid met het fijngesnipperde basilicum, de Italiaanse kruiden en zwarte peper.

  4. Haal de Griekse pasta uit de oven. Roer er de ricottamengeling, de zeevruchten en het witloof onder. Bestrooi met de parmezaanmengeling en zet nog 15 min. in de hete oven. Zet de laatste 2 min. de grill aan.

Afwerking:

  1. Werk af met de blaadjes basilicum.

Recept van :

Designed using Creattica. Powered by WordPress.