Pasta met Scampi

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediƫnten :
  • 500 g Pasta (tagliatelli, linguine, spaghetti)
  • 500 g Scampi (Gepelde...)
  • 300 g Erwten (Diepvries)
  • 1 Ui (Gesnipperd)
  • Kaas (Parmezaan...in schilfers)
  • 1 Tomaat (...puree, blikje)
  • 1/2 l Room
  • 1 blokjes Bouillon (Groenten...)
  • 2 teentjes Look
  • Peper (Cayenne...)
  • Boter
Bereiding :
  1. Kook de pasta beetgaar. Volg hierbij de instructies op de verpakking. Giet de pasta af en laat goed uitlekken.

  2. Kook de erwtjes 5 minuten in kokend water. Giet af en laat goed uitlekken.

  3. Verhit een klont boter in een pan en roerbak de scampi in enkele minuten roze.

  4. Schep de scampi met een schuimspaan uit de pan en houd even opzij.

  5. Fruit in het braadvocht van de scampi de ajuin glazig (ongeveer 5 minuten)

  6. Roer tomatenpuree door de ajuin en overgiet met room. Kruid met een verkruimeld groentebouillonblokje + knoflook uit de knijper + cayennepeper. Roer alles goed om.

  7. Laat de saus, op een zacht vuurtje, indikken (ongeveer 10 minuten).

  8. Vermeng de pasta met scampi + erwtjes en overgiet met de tomatenroomsaus.

  9. Schep alles voorzichtig door elkaar.

  10. Bestrooi met parmezaanschilfers.