Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Pasta met pijlinktvis, tomaten en peterselie

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Spoel de pijlinktvissen schoon in koud water.

  2. Trek de tentakels los en verwijder de harde binnenkant. Houd de tentakels bij.

  3. Verwijder de binnenkant en het glasachtig deel uit de lijf van de inktvis.

    Je kunt de visboer ook vragen om de inktvis schoon te maken.
  4. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een grote pan.

  5. Snijd de inktvis in dunne repen. Laat ze samen met de tentakels drogen op een schone keukenhanddoek.

  6. Kruid de inktvis met peper, zout en paprikapoeder.

  7. Bak de inktvis in de hete olie in verschillende porties. Haal de inktvis uit de pan en houd apart.

  8. Zet de pan van het vuur maar maak ze niet schoon.

  9. Zet een kom water met ijsblokjes klaar.

  10. Breng water met een snuif zout aan de kook voor de pasta.

  11. Snijd een kruis in de onderkant van de tomaten. Leg ze 10 seconden in het hete water voor de pasta. Haal ze uit het kookwater en leg ze in het ijswater.

  12. Zet de pan waarin de inktvis gebakken is weer op het vuur. Voeg eventueel wat extra olie toe.

  13. Pel de uien en snijd ze in dunne repen. Bak de uien in de olie van de inktvis.

  14. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en plet ze. Doe ze bij de uien. Laat uien en knoflook heel zacht worden op een matig vuur.

  15. Snijd de jalapeño in fijne ringen.

  16. Snipper de peterselie.

  17. Rasp de schil van de citroen.

  18. Verwijder de pitjes van de tomaten en snijd het vruchtvlees in repen.

  19. Kook de pasta beetgaar.

  20. Rooster de amandelschilfers in een pan zonder vetstof.

  21. Doe de inktvis bij de uien.

  22. Doe de tomaten, peterselie, jalapeño en pasta bij de inktvis. Roer om. Voeg wat kookvocht van de pasta toe.

  23. Kruid met peper.

  24. Serveer de pasta in diepe borden of kommen en werk af met geroosterde amandelen.

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.