Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Pasta met mosselen en tapijtschelpen

Ingrediënten :

Bereiding :

Voorbereiding:

  1. Spoel de zeevruchten meerdere keren onder stromend water en laat ze uitlekken in een vergiet.

De Chilipasta:

  1. Snijd de chili (met pitjes), de rode ui en de look fijn. Mix alles in de blender tot een pasta.

  2. Verwarm een scheut olijfolie in een grote pan en stoof de chilipasta samen met de tomatenpuree aan.

    Tip: Bewaar de rest van de chilipasta in een afgesloten pot in de koelkast om in andere bereidingen te gebruiken.
  3. Schep de chilipasta in een kommetje en zet even apart.

De Pasta met Zeevruchten:

  1. Kook de pasta gaar.

  2. Verhit een scheut olijfolie in een pan.

  3. Snipper de sjalotten fijn en stoof ze aan. Leg er een takje tijm bij.

  4. Schep 2 eetlepels van de chilipasta bij de sjalotten.

  5. Doe de tapijtschelpen en mosselen mee in de pan en roer alles goed om.

  6. Snijd de ansjovis grof en laat ze samen met de kappertjes meestoven.

  7. Giet de wijn erbij en laat alles garen onder een deksel.

De Afwerking:

  1. Snijd de peterselie fijn. Halveer de kerstomaten.

  2. Giet de pasta af en doe ze samen met een pollepel van het kookvocht bij de mosselen. Meng alles door elkaar in de pan.

  3. Serveer de pittige pasta en zeevruchten met de fijngesnipperde peterselie en wat kerstomaten.

Recept van :

Designed using Creattica. Powered by WordPress.