Pasta met mosselen en tapijtschelpen
Ingrediënten :
Bereiding :
Voorbereiding:
-
Spoel de zeevruchten meerdere keren onder stromend water en laat ze uitlekken in een vergiet.
De Chilipasta:
-
Snijd de chili (met pitjes), de rode ui en de look fijn. Mix alles in de blender tot een pasta.
-
Verwarm een scheut olijfolie in een grote pan en stoof de chilipasta samen met de tomatenpuree aan.
Tip: Bewaar de rest van de chilipasta in een afgesloten pot in de koelkast om in andere bereidingen te gebruiken. -
Schep de chilipasta in een kommetje en zet even apart.
De Pasta met Zeevruchten:
-
Kook de pasta gaar.
-
Verhit een scheut olijfolie in een pan.
-
Snipper de sjalotten fijn en stoof ze aan. Leg er een takje tijm bij.
-
Schep 2 eetlepels van de chilipasta bij de sjalotten.
-
Doe de tapijtschelpen en mosselen mee in de pan en roer alles goed om.
-
Snijd de ansjovis grof en laat ze samen met de kappertjes meestoven.
-
Giet de wijn erbij en laat alles garen onder een deksel.
De Afwerking:
-
Snijd de peterselie fijn. Halveer de kerstomaten.
-
Giet de pasta af en doe ze samen met een pollepel van het kookvocht bij de mosselen. Meng alles door elkaar in de pan.
-
Serveer de pittige pasta en zeevruchten met de fijngesnipperde peterselie en wat kerstomaten.