Pasta met gamba’s en pesto

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediƫnten :
  • 16 Gamba (Diepvries)
  • 3 sneetjes Ham (Parma...)
  • 250 g Tomaat (Tapas....)
  • 400 g Bonen (Princesse...)
  • 1 Ui
  • 2 dl Room
  • 400 g Pasta (Tagliatelle)
  • 100 g Pesto (A la Calabrese)
  • 4 el Olijfolie
  • Peper (Cayenne...)
  • Peper
  • zout
  • Instantsausbinder
Bereiding :
    Voorbereiding
  1. Snij de prinsessenbonen in 2 of 3 en kook ze gaar in lichtgezouten water gedurende 8 min.

  2. Snij de tapastomaten middendoor.

  3. Snipper de uit fijn.

  4. Snij de parmaham in reepjes.

  5. Bereiding
  6. Kook de pasta gaar in 4 l. lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  7. Verhit 3 el olijfolie en bak de bevroren gamba's gedurende ca. 10 min. Kruid naar smaak met cayennepeper en peper en zout.

  8. Verhit ondertussen 1 el olijfolie in een kookpot en bak de ui glazig. Voeg de room en de pesto toe.

  9. Bind de saus lichtjes met instantsausbinder en voeg de groenten toe.

  10. Afwerking
  11. Verdeel de pasta over de borden, giet er de saus over.

  12. Leg op elk bord dezelfde hoeveelheid gamba's.