Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Parmentiersoep met kwarteleitjes en kruidenolie

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Snijd de uien in ringen, schil de aardappelen en snijd in gelijke blokjes. Stoof alles aan tot de ui glazig wordt. Bevochtig met bouillon en laat gaarkoken (ca. 20 min.) met 1 laurierblaadje. Verwijder het blaadje en mix de soep glad. Smaak af.

  2. Mix basilicum, peterselie en dille met olijfolie. Kruid met peper en zout.

  3. Kook de kwarteleitjes gedurende 4 min. in gezouten water, laat schrikken en pel ze.

  4. Bak kleine croutons in boter en kruid met Mexicaanse kruiden.

  5. Serveer de soep in koffietassen met een tl kruidenolie en enkele croutons. Leg in elke tas een gehalveerd eitje

Recept van :

Designed using Creattica. Powered by WordPress.