Parmentier van zeevruchten
Ingrediënten :
De zeevruchten
De Topaz-kruiden
Bereiding :
Voorbereiding
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Snij de champignons in 4 of 6.
-
Schil de aardappelen en snij in blokjes.
-
Snij de Parmezaan in dunne schilfers met een dunschiller.
Bereiding
-
Kook de aardappelen gaar in licht-gezouten water gedurende 20 min. Pureer de aardappelen en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Meng er de schilfers Parmezaan door.
-
Breng ondertussen de wijn aan de kook samen met de witte wijnazijn en de fijngesnipperde sjalotten. Laat het vocht gedurende ± 10 min. volledig inkoken op een heet vuur.
-
Smelt 2 el boter in een andere kookpan en bak de champignons gedurende 2 min. Bestrooi met de bloem en laat al roerend even drogen op het vuur.
-
Bevochtig met de visfond en roer goed onder. Voeg er de kervel-bolletjes, de zurkel, de diepgevroren zeevruchten en de sjalotten aan toe en laat gedurende 5 min. opwarmen. Kruid met peper en zout, het bieslook en de dragon.
-
Leg de mengeling van vis en groenten op de bodem van een ovenschotel en bedek met de aardappelpuree. Strooi paneermeel over de puree en leg er ook een klontje boter op.
-
Verwarm de ovenschotel gedurende 25 min. In een op 200 °C voorverwarmde oven.
Tip:
-
Dit gerecht kan u vooraf klaarmaken (tot en met stap 5). Bewaar het in de koelkast en verwarm op het moment zelf gedurende 40 à 45 min. In de oven.