Parfait van ananas in een krokant korstje
Ingrediënten :
Bereiding :
-
Klop de eieren en suiker ‘au bain marie’ met behulp van een klopper stevig en schuimig (ruban). Breng de melk aan de kook.
-
Giet de licht afgekoelde melk geleidelijk en al roerend op de eiermassa. Verwarm de mengeling op een zacht vuur en roer voortdurend met een spatel tot een licht binding ontstaat. De massa mag vooral niet koken = schiften.
-
Neem terug een grotere pot met water en ijsblokjes en plaats daarin de eiermassa. Klop het mengsel koud.
-
Klop de room stijf en spatel het afgekoelde mengsel onder de room
-
Bereid de ananas : snijd het vruchtvlees in kleine brunoise (4 mm.) en spatel het onder het ei-roommengsel. Laat de parfait min. 2 uren invriezen op een schaal.
-
Snijd het bladerdeeg in 4 gelijke stukken en wrijf het in met een dorade (1 dooier + enkele druppels water). Strooi er kristalsuiker over en bak ze af gedurende 18 min. in een voorverwarmde oven van 180° C.
-
Snijd het bladerdeeg open en leg er een blokje parfait van gelijke grootte tussen. Werk het gerecht af met een muntblaadje en strooi er bloemsuiker over.
Tip
-
- Het vruchtvlees van de ananas kan met de keukenblender fijn versneden worden.
- Serveer het gerecht met een coulis van vruchten.
- Dit basisrecept kan eindeloos gevarieerd worden : chocolade, likeur, ander fruit, mokka,…