Papillot van staartvis met chorizo en trostomaten
Ingrediënten :
Bereiding :
Voorbereiding
-
Laat de vis half ontdooien en dep goed droog.
Maak met een mesje 3 inkepingen in elk stuk vis.
Snij de chorizosneetjes in twee, rol de halve sneetjes op en steek ze in de inkepingen (pikeren).
Bereiding
-
Leg elk stuk vis op een vel aluminiumfolie. Kruid met tijm, peper en zeezout en verdeel de trostomaten (mét takjes) over de papillotten. Besprenkel met de olijfolie. Plooi het pakketje dicht en plaats in een op 180 °C voorverwarmde oven gedurende ± 20 min, naargelang de dikte van de vis.
-
Los het bouillonblokje op in 1 L water en kook daarin de aardappelen gaar in 20 min.
-
Giet de aardappelen af en bewaar het kookvocht. Pureer de aardappelen, voeg de melk toe en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Kook de diepgevroren erwtjes in het kookvocht van de aardappelen gedurende 1 à 2 min. Giet af en meng voorzichtig onder de aardappelen.
Afwerking
-
Schep de puree in het midden van het bord en plaats daarop de vis met de trostomaten.
Tip:
-
Dit is ook een ideaal gerechtje voor een zomerse barbecue. Verpak de vis dan wel in 2 vellen aluminiumfolie, zodat u de buitenste folie kan verwijderen en op de borden een propere papillot kan leggen.
Noot
Dranksuggestie:
Château Petit Roubié – Picpoul de Pinet A.O.P. Coteaux du Languedoc Château du Bois de la Garde – A.O.P. Côtes du Rhône