Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Papillot van staartvis met chorizo en trostomaten

Voorbereidingstijd 60 minuten Totale tijd 1 uur
Calorieën: 414

Ingrediënten :

Bereiding :

Voorbereiding

  1. Laat de vis half ontdooien en dep goed droog.

    Maak met een mesje 3 inkepingen in elk stuk vis.

    Snij de chorizosneetjes in twee, rol de halve sneetjes op en steek ze in de inkepingen (pikeren).

Bereiding

  1. Leg elk stuk vis op een vel aluminiumfolie. Kruid met tijm, peper en zeezout en verdeel de trostomaten (mét takjes) over de papillotten. Besprenkel met de olijfolie. Plooi het pakketje dicht en plaats in een op 180 °C voorverwarmde oven gedurende ± 20 min, naargelang de dikte van de vis.

  2. Los het bouillonblokje op in 1 L water en kook daarin de aardappelen gaar in 20 min.

  3. Giet de aardappelen af en bewaar het kookvocht. Pureer de aardappelen, voeg de melk toe en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  4. Kook de diepgevroren erwtjes in het kookvocht van de aardappelen gedurende 1 à 2 min. Giet af en meng voorzichtig onder de aardappelen.

Afwerking

  1. Schep de puree in het midden van het bord en plaats daarop de vis met de trostomaten.

Tip:

  1. Dit is ook een ideaal gerechtje voor een zomerse barbecue. Verpak de vis dan wel in 2 vellen aluminiumfolie, zodat u de buitenste folie kan verwijderen en op de borden een propere papillot kan leggen.

Noot

Dranksuggestie: 

Château Petit Roubié – Picpoul de Pinet A.O.P. Coteaux du Languedoc Château du Bois de la Garde – A.O.P. Côtes du Rhône

Sleutelwoorden: Staartvis, papilotte
Recept van :

Designed using Creattica. Powered by WordPress.