Pannetje van paddenstoelen met geitenkaaspuree

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 300 g Aardappel
  • 1/2 dl Melk
  • 1/2 dl Room
  • 100 g Kaas (Geiten...)
  • 2 el Peterselie (Platte...)
  • Paddenstoel (Assortiment...)
  • 4 sneetjes Spek (Gezouten...)
  • Olijfolie
  • Boter
  • 1 teentje Look
  • 1/2 dl Noilly Prat
  • Tijm (Verse...)
  • Kervel
  • Boterpapier
Bereiding :
  1. Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze gaar in gezouten water. Plet de aardappelen tot puree en meng er de warme melk en room aan toe. Verbrokkel de geitenkaas, hak de peterselie fijn en doe deze bij de puree. Smaak af met peper en zout.

  2. Leg de sneetjes spek tussen boterpapier en droog het 15 à 20 min. in een voorverwarmde oven van 150C.

  3. Snijd de paddenstoelen in grove stukken en bak ze in een grote pan met olijfolie. Laat een teentje fijngesneden knoflook 2 min. meebakken. Voeg de Noilly Prat toe en roer er een klompje boter door. Werk af met een takje verse geriste tijm en peper en zout.

  4. Doe een lepel puree in het midden van een warm bord en verdeel daarop de paddenstoelen. Versier met pluksels kervel en gedroogd spek.