Pakje gevogeltewit met oesterzwammen

Kookmethode ,
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 4 Kippenborst
  • 4 Boterpapier
  • 1 dl Bouillon (Gevogelte...)
  • 2 sneetjes Spek (Gerookt...)
  • 250 g Oesterzwam
  • 1 tl Mosterd
  • 1 takje Rozemarijn
  • 100 g Boter
  • 1 dl Porto (Witte...)
  • 1 dl Olie (Amandel...)
  • Peper
  • Zout
  • 400 g Aardappel
  • 1 teentje Look
  • 1 dl Room
Bereiding :
  1. Kruid de kippenborsten en bak ze kort in boter tot ze halfgaar zijn. Haal ze uit de pan en bestrijk de onderzijde met mosterd, blus de pan met porto en kippenbouillon. Voeg een takje rozemarijn en de sneetjes gerookt spek aan toe en laat lichtjes inkoken. Giet de saus door een fijne zeef en werk ze op met een klompje koude boter. Kruid af en laat de saus niet meer koken.

  2. Trek enkel de grotere oesterzwammen met de hand in repen (versiertip) en bak ze lichtjes op in amandelolie, haal ze er dadelijk terug uit.

  3. Kook de aardappelen ongeschild beetgaar in gezouten water, laat ze afkoelen, pel ze en snij ze in schijfjes van 1 cm

  4. Wrijf een bakplaat in met olie en plaats er 4 met de hand gevormde mandjes van boterpapier op. Giet er een kleine pollepel saus in en plaats er 5 oesterzwammen op in waaiervorm met de mooiste zijde naar boven. Snij de kippenborsten in en leg ze op de zwammen.

  5. Sluit de papillotten en zet ze 10 tot 15 min. in een voorverwarmde oven van 200°C.

  6. Laat 1 dl room lichtjes inkoken en snij er een teentje look in. Kruid met peper en zout en roer er de aardappelschijfjes door

  7. Serveer de papillot opengesneden met een lepel roomaardappelen. Geef er wat extra saus bij.