Paella 3

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 500 g Rijst
  • 100 mll Olijfolie
  • 3 teentjes Look
  • 1 Kip (Braad...)
  • 250 g Varkenslapje
  • 150 g Ui
  • 1 Paprika (Rode...)
  • 1 Paprika (Gele...)
  • Peper
  • Zout
  • 1 tl Kurkuma
  • 250 mll Wijn (Witte...)
  • 500 mll Bouillon (Kippen...)
  • 450 mll Tomaat (Gepelde...)
  • 16 Scampi
  • 16 Mossel
  • 100 g Kokkels
  • 150 g Kabeljauw
  • 100 g Inktvisringen
  • 50 g Erwten
Bereiding :
    Voorbereiding :
  1. − Pel en kneus de look
    − Ontvel en snij de braadkip in stukken
    − Snij de varkenslapjes in blokjes
    − Snipper de ui
    − Snij de 3 paprika's brunoise
    − Snij de kabeljauw in blokjes
    − Snij de calamares in ringen
    − Kook de doperwten

  2. Bereiding:
  3. De kip en het varkensvlees mooi bruin aanbakken in de olie. Kruiden met peper en zout.

  4. Ui, paprika en look toevoegen en onder deksel 10 min. Laten stoven.

  5. De gewassen rijst toevoegen en roerbakken tot de rijst een glazig uitzicht krijgt.

  6. Kurkuma op de rijst strooien en eronder mengen.

  7. Wijn, hete bouillon en tomaten toevoegen. Gedurende 10 min. Zachtjes laten koken onder deksel (eventueel in de oven).

  8. De vis toevoegen en nogmaals 10 min onder deksel laten garen.

  9. Erwtjes eronder mengen en de mosselen en scampi mooi schikken.

  10. Opdienen in de pan.