Osso-Bucco met tagliatelle
Ingrediënten :
Bereiding :
-
Bak de kalfsschenkels mooi bruin in olijfolie. Kruid ze met peper en zout en Provençaalse kruiden.
-
Snijd de ui en selder niet te grof en stoof die aan in dezelfde pan zonder te bruinen. Voeg er look en een kruidenboeket bij. Bevochtig met tomatenpulp, een scheutje witte wijn en vleesbouillon en leg er de schenkels terug in. Laat dit onder een deksel ongeveer 45 min. zachtjes pruttelen. Roer af en toe.
-
Snijd heel fijne zestes van ¼ van de sinaasappel en kook die kort in water om de bittere smaak te doen verdwijnen. Voeg de zestes en sinaasappelsap bij het gerecht.
-
Kook de tagliatelle gaar in gezouten water. Giet deze af en doe er wat olijfolie bij om niet te kleven. Breng op smaak met peper en zout en look.
-
Werk de saus af wanneer het vlees gaar is : doe er tomatenpuree en een geconcasseerde tomaat bij en dik de saus met blanke roux. Vergeet niet te kruiden : Osso Bucco mag nogal pikant zijn (tabasco).
-
Serveer de Osso Bucco met flink wat saus en daarbij de tagliatelle. Strooi er Parmezaan schilfers en fijngesneden basilicum over.