Ossenhaas met Stroganoffsaus

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Description

Een ossenhaas wordt gezien als het meest malse en zachte stuk vlees van een rund. De ossenhaas loopt langs de rug, de lende of de entrecote van het rund. Het rust op de lendenwervels en als de ossenhaas samen met de lende aan deze wervel vast blijft, spreekt men van een T-Bone. Dit omdat deze wervel de vorm van een "T" heeft. 

Ingrediënten :
  • 4 Ossenhaas (250 g/persoon)
  • Sla (Gemengde...)
  • Kerstomaat
  • 1/2 Ui
  • Boter
  • Peper
  • Zout
  • Mayonaise
  • De Stroganoffsaus
  • 1 Paprika (Rode...)
  • 1 Paprika (Gele...)
  • 1 Paprika (Groene..)
  • 1 Ui
  • 1 bosje Peterselie
  • 2 tl Tomaat (...puree)
  • Olijfolie
  • 1/2 dl Wodka
  • 3 dl Room
  • Zout
  • Peper
  • Cayennepeper
Bereiding :
  1. Snijd de groenten in fijne brunoise en stoof ze aan in olijfolie. Hak de peterselie fijn

  2. Flambeer de groenten met wodka en voeg de gehakte peterselie erbij alsook tomatenpuree en room. Laat inkoken tot de gewenste dikte en breng op smaak met peper en zout en cayennepeper.

  3. Bak het vlees naar smaak. Nappeer de saus over het vlees of serveer ze in een apart kommetje.