Ossenhaas met Bordelaisesaus

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Description

Een ossenhaas wordt gezien als het meest malse en zachte stuk vlees van een rund. De ossenhaas loopt langs de rug, de lende of de entrecote van het rund. Het rust op de lendenwervels en als de ossenhaas samen met de lende aan deze wervel vast blijft, spreekt men van een T-Bone. Dit omdat deze wervel de vorm van een "T" heeft. 

Ingrediënten :
  • 4 Ossenhaas (250 g/persoon)
  • Sla (Gemengde...)
  • 1 bakje Kerstomaat
  • 1/2 Ui
  • Boter
  • Peper
  • Zout
  • Mayonaise
  • De Bordelaisesaus
  • 2 Sjalot
  • 1 el Suiker (Bruine...)
  • Boter
  • 3 dl Wijn (Rode...)
  • 2 blaadjes Laurier
  • 3 dl Bouillon (Vlees...)
  • Roux (Bruine...)
Bereiding :
  1. Stoof 2 fijngesneden sjalotten aan in boter en laat lichtjes karameliseren met bruine suiker.

  2. Bevochtig met rode wijn en doe er een laurierblaadje bij.

  3. Laat voor de helft inkoken.

  4. Doe er vleesbouillon bij en dik de saus met bruine roux.

  5. Breng op smaak met peper en zout.

  6. Bak het vlees naar smaak.  Nappeer de saus erover of serveer ze in een apart kommetje.