Orloff van varkenshaas met tomaat, venkel en aardappel in de oven

Kookmethode ,
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 1 Varkenshaas
  • 200 Kaas (Oude... vb. Oud Brugge)
  • 6 sneetjes Ham (Rauwe...)
  • 2 Venkel (...knollen)
  • 3 Tomaat
  • 400 g Aardappel
  • Boter
  • Basilicum
  • Oregano
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • Bindtouw
Bereiding :
  1. Haal het harde gedeelte uit de venkel en snij deze in stukken. Schil de aardappelen en maak er schijfjes van. Kook beide groenten 10 min. Giet af en verdeel ze in een ovenschaal. Voeg er 3 tomaten, telkens in 8 gesneden, aan toe. Kruid met basilicum, oregano en peper en zout. Wees zuinig met zout omwille van de kaas.

  2. Maak in de lengte van het haasje enkele inkepingen en vul die overvloedig met oude kaas. Wikkel het gevulde vlees in rauwe ham (gebruik eventueel een bindtouw). Bak het haasje lichtjes aan in boter.

  3. Leg het vlees bovenop de groenten in de ovenschaal en druppel er olijfolie over. Plaats 20 min. in een voorverwarmde oven van 200° c. Snij het vlees met een scherp mes in dunne plakjes en dien op met de groentjes.