Oosterse woknoedels met paprika en gemarineerde scampi’s

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 500 g Scampi (Jumbo)
  • 4 Paprika (Verschillende kleuren)
  • 1/2 Limoen
  • 3 Lente-ui
  • 2 cm Gember
  • 1 teentjes Look
  • 300 g Noedels (Wok...)
  • 2 el Ketchup
  • 3 el Olijfolie
  • 2 el Sojasaus
  • Peper (Zwarte...)
  • Zout
Bereiding :
    Voorbereiding:
  1. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij het vruchtvlees in blokjes.

  2. Snipper het knoflook en de gember fijn.

  3. Snij de lente-uitjes in ringetjes.

  4. Laat de woknoedels weken in heet water.

  5. Pers de halve limoen.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een pan en stoof het knoflook, de gember en de helft van de lente-uitjes 1 min.

  8. Voeg de paprika toe en roerbak ± 7 min.

  9. Doe er de scampi’s bij en laat 5 min. meegaren.

  10. Laat de woknoedels uitlekken en voeg toe aan de pan. Breng op smaak met het limoensap, de sojasaus en de ketchup. Verwarm nog 2 min. Kruid met peper en zout.

  11. Bestrooi met de rest van de lente-uitjes.