Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Oosterse auberginewok met kalkoen

Ingrediënten :

Bereiding :

Voorbereiding:

  1. Snij de aubergines in blokjes van 1 cm.

  2. Snipper de lente-uitjes in fijne ringetjes.

  3. Snij de kalkoenensneden in dunne reepjes en kruid met zwarte peper en zout.

  4. Plet de korianderbolletjes met de bolle kant van een lepel.

  5. Rooster de sesamzaadjes in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

Bereiding:

  1. Verhit 2 eetl. rijstolie in een wok en bak de kalkoenenreepjes mooi bruin. Haal uit de pan en zet opzij.

  2. Verhit opnieuw 2 eetl. rijstolie in de wok en roerbak de aubergineblokjes enkele min. op een hoog vuur. Voeg de sojascheuten, de sojasaus, de chilisaus, de korianderbolletjes en de ahornsiroop toe. Roerbak enkele min.

  3. Kook ondertussen de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  4. Meng de kalkoenenreepjes en de noedels goed onder de groenten.

Afwerking:

  1. Werk af met de lente-uitjes en de sesamzaadjes.

Recept van :

Designed using Creattica. Powered by WordPress.