Oosterse auberginewok met kalkoen
Ingrediënten :
Bereiding :
Voorbereiding:
-
Snij de aubergines in blokjes van 1 cm.
-
Snipper de lente-uitjes in fijne ringetjes.
-
Snij de kalkoenensneden in dunne reepjes en kruid met zwarte peper en zout.
-
Plet de korianderbolletjes met de bolle kant van een lepel.
-
Rooster de sesamzaadjes in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. rijstolie in een wok en bak de kalkoenenreepjes mooi bruin. Haal uit de pan en zet opzij.
-
Verhit opnieuw 2 eetl. rijstolie in de wok en roerbak de aubergineblokjes enkele min. op een hoog vuur. Voeg de sojascheuten, de sojasaus, de chilisaus, de korianderbolletjes en de ahornsiroop toe. Roerbak enkele min.
-
Kook ondertussen de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Meng de kalkoenenreepjes en de noedels goed onder de groenten.
Afwerking:
-
Werk af met de lente-uitjes en de sesamzaadjes.