Oliebollen

Kookmethode
Land van herkomst ,
Menugang
Ingrediënten :
  • 1 dl Melk
  • 1 Vanillestok
  • Kaneel (Een snuifje...)
  • 20 g Gist (Verse...)
  • 1 dl Water
  • 250 g Bloem
  • 4 Ei
  • 4 el Suiker
  • Bloemsuiker
Bereiding :
  1. Breng de melk aan de kook met de opengesneden vanillestok en een snuifje kaneel.

  2. Los de gist op in 1 dl lauw water en meng er de bloem door.

  3. Meng 4 eidooiers met de afgekoelde melk (uit 1) en voeg dit mengsel beetje bij beetje toe aan het deeg (uit 2).

  4. Klop 4 eiwitten stijf met suiker en spatel dit voorzichtig onder het deeg; laat 15 min. rijzen.

  5. Schep met behulp van een lepel het deeg in een friteuse en laat 3 à 4 min. frituren op 180°C. Bak er niet te veel tegelijk.

  6. Laat ze uitlekken op keukenpapier en geef er bloemsuiker bij.