Normandische pannenkoek

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediƫnten :
    Het Beslag
  • 3 dl Melk
  • 150 g Bloem
  • 1 Ei
  • Zout
  • 10 g Vanillesuiker
  • Verder...
  • 1 Appel
  • Boter
  • 1 el Suiker
  • 1 scheutje Calvados
  • IJs (Vanille...)
Bereiding :
  1. Vorm een kuiltje in de bloem met het ei in het midden. Voeg de melk voorzichtig toe en roer goed. Werk af met een snuifje zout en vanille-poeder. Passeer het beslag eventueel door een zeef.

  2. Verwijder het klokhuis van de appel en schil hem. Snijd 16 dunne schijfjes.

  3. Verhit weinig boter in een koekenpan (antikleeflaag) en bak er kort 4 schijfjes appel in. Giet er beslag over. Draai de pannenkoek voorzichtig om, gebruik daarvoor een tweede pan. Verdeel enkele klontjes boter over de pannenkoek. Bestrooi met suiker. Draai de pannenkoek weer om en laat deze voorzichtig karameliseren op een middelmatig vuur.

  4. Draai de pan eens rond; wanneer de boter een bruine kleur krijgt, wordt de pannenkoek terug omgedraaid. Wrijf een warm bord in met boter en laat de pannenkoek er voorzichtig op glijden.

  5. Verwarm weinig Calvados en flambeer de Normandische pannenkoek aan tafel. Serveer met een bolletje vanille-ijs