Mosselroomsoepje met saffraan

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediƫnten :
  • 250 g Mosselen (250 g/persoon)
  • 1 Ui
  • 1/2 stengel Selder (Groene...)
  • Kruidenboeket
  • Boter
  • Zout
  • Peper
  • 1 l Visfumet
  • 2 dl Room
  • 1 capsule Safraan (of ...poeder)
  • Peterselie (Platte...)
  • 4 Ei (...dooiers)
  • 3 dl Room
Bereiding :
  1. Doe in een kookpot een klontje boter en de fijngesneden ui en selder. Samen met het kruidenboeket en peper en zout koken we de mosselen gaar. Regelmatig opschudden.

  2. We halen de mosselen uit de pot, gieten het vocht door een fijn vergiet (handdoek) en halen het vlees uit de schelpen.

  3. De visfumet gieten we bij het mosselvocht en samen met de room en de saffraan laten we alles nog eens doorkoken.

  4. Om de soep te binden gebruiken we een liaison. Opgepast : de soep mag niet meer koken, ook niet wanneer die later weer opgewarmd wordt.

  5. Dien op in warme soepborden met het mosselvlees en enkele blaadjes peterselie.