Mosselen met witte wijn

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediƫnten :
  • 1,3 kg Mosselen
  • 2 Ui
  • 1/2 bussel Selder (Groene...)
  • Kruidenboeket
  • Boter
  • Peper
  • Zout
  • Peper (Cayenne...)
  • Wijn (Witte...)
  • 500 g Aardappel (Of bruin brood)
  • Mosterd
  • Mayonaise
Bereiding :
  1. Snijd de uien en de selder zeer fijn en spoel de mosselen grondig (verwijder gebroken mosselen en baardharen.

  2. Doe in een mosselpot een klompje boter, verdeel de groenten en leg er de mosselen bovenop. Overgiet met een scheutje witte wijn.

  3. Doe er kruiden op : een kruidenboeket, een snuifje cayennepeper, peper en weinig zout (sap van mosselen kan je vergelijken met zeewater = zout).

  4. Verwarm alles op een hoog vuur. Wanneer de mosselen beginnen te koken, worden ze een eerste maal opgeschud. (de groenten moeten de tijd hebben om te garen onderaan in de pot)

  5. Maak een dipsausje met 2 el mayonaise, 1 tl mosterd en een beetje mosselvocht.

  6. Schud de mosselen een tweede maal op na ongeveer 3 min. Wanneer alle schelpen geopend zijn, kunnen de mosselen opgegeten worden.

  7. Dien de mosselen op in de pot, vergezeld van een sausje. Geef er frietjes of bruin brood bij.