Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Mosselen met witte wijn

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Snijd de uien en de selder zeer fijn en spoel de mosselen grondig (verwijder gebroken mosselen en baardharen.

  2. Doe in een mosselpot een klompje boter, verdeel de groenten en leg er de mosselen bovenop. Overgiet met een scheutje witte wijn.

  3. Doe er kruiden op : een kruidenboeket, een snuifje cayennepeper, peper en weinig zout (sap van mosselen kan je vergelijken met zeewater = zout).

  4. Verwarm alles op een hoog vuur. Wanneer de mosselen beginnen te koken, worden ze een eerste maal opgeschud. (de groenten moeten de tijd hebben om te garen onderaan in de pot)

  5. Maak een dipsausje met 2 el mayonaise, 1 tl mosterd en een beetje mosselvocht.

  6. Schud de mosselen een tweede maal op na ongeveer 3 min. Wanneer alle schelpen geopend zijn, kunnen de mosselen opgegeten worden.

  7. Dien de mosselen op in de pot, vergezeld van een sausje. Geef er frietjes of bruin brood bij.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.