Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Mojitosorbet

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Verwarm 3 dl water met 300 g suiker en laat gedurende 5 min. doorkoken tot een suikersiroop. Laat de siroop volledig afkoelen.

  2. Pers de limoenen en snijd de zestes van één limoen zeer fijn. Meng de siroop, het limoensap en de zestes samen. Voeg er bruine rum aan toe.

  3. Giet het bekomen vocht in een ondiepe schaal en zet in de diepvries.

  4. Roer de aanvriezende sorbet na een ½ uur met een vork door elkaar en laat verder bevriezen.

  5. Serveer de Mojitosorbet in een bevroren glas en versier met enkele blaadjes verse munt.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.