Moelleux van bittere chocolade met sinaasappelen en vanilleroom

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
    De roomquenelles
  • 1 dl Room
  • 10 g vanillesuiker
  • 20 g Bloemsuiker
  • Chocolade (Schilfers)
  • De sinaasappelen
  • 2 Sinaasappel ("A vif" (enkel vlees))
  • 50 g Suiker
  • 1/2 dl Water
  • Munt (Verse...)
  • De moelleux
  • 3 Ei
  • 80 g Suiker
  • 80 g Chocolade (Donkere...)
  • 80 g Boter
Bereiding :
  1. Klop de room half stijf en voeg er suiker bij. Klop verder tot de room aan de garde blijft kleven. Bewaar koel.

  2. Laat het suikerwater lichtjes inkoken tot siroop en verwarm er de sinaasappelpartjes kort in op. Doe er fijngesneden munt bij. Laat afkoelen.

  3. Klop de eierdooiers los met de suiker en klop het eiwit stijf. Smelt de chocolade en boter "au bain marie" tot 40° C. Meng de eierdooiers en de chocolade en spatel het eiwit er voorzichtig door. Beboter 4 bakvormpjes in en bestuif ze voldoende met bloem. Stort het beslag erin. Bak dit een 5-tal min. Op 220° C.

  4. Leg op elk bord een roomquenelles en strooi er wat chocoladeschilfers over. Plaats de Moelleux erbij. Werk verder af met de sinaasappelplakjes en de siroop.