Minestrone met knoflooktoastjes

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 2 Ui
  • 1 Wortel
  • 1/2 stengel Prei
  • 50 g Knolselder
  • 50 g Bonen (Princesse...)
  • 50 g Erwten
  • 50 g Raap
  • 2 teentjes Look
  • 400 g Tomaat (...pulp)
  • 50 g Tomaat (...puree)
  • 1 1/2 l Bouillon (Vlees...)
  • Pasta (Fijne...)
  • Kruidenboeket
  • 1 tl Oregano
  • 50 g Kaas (Parmezaanse...)
  • 1 Stokbrood
  • Knoflookolie
  • 1/2 dl Olijfolie
  • 1 teentje Look
  • Oregano (Snuifje)
  • Peper
  • Zout
  • Tabasco
Bereiding :
  1. Kuis en snijd de groenten (behalve boontjes en erwtjes) in fijne brunoise

  2. Stoof de groenten en de look zonder te kleuren in olijfolie. Voeg tomatenpuree toe en meng de ingrediënten goed. Laat nog 5 min. verder stoven.

  3. Bevochtig met vleesbouillon en doe er een kruidenboeket + 1 tl oregano en tomatenpulp bij. Laat zachtjes koken gedurende 20 minuten.

  4. Snijd de boontjes in kleine rondjes en doe ze, na 15 min., samen met erwten en pasta (vermicelli, macaroni, Cappellini, pennette,…) bij de soep.

  5. Bak het stokbrood 10 min. In een voorverwarmde oven van 180° c. Laat ze afkoelen en snijd ze in schuine schijfjes van 2 cm. Bestrijk ze met knoflookolie (olijfolie met look en oregano). Leg er een fijn sneetje Parmezaan op en plaats ze nog 2 min. In de oven tot de kaas gesmolten is.

  6. Verwijder het laurierblad en breng de soep op smaak met peper en zout Enkele druppels tabasco en een tl olijfolie van goede kwaliteit maken de soep pittig. Serveer de minestrone in een warm diep bord en geef er knoflooktoastjes en geraspte Parmezaan bij.