Millefeuille met aardbeien, ricotta en koffiesuiker

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 2 Bladerdeeg (...vellen)
  • 8 Chocolade (...bonen)
  • 2 el Chocolade (...stukjes)
  • 1 el Suiker (Riet...)
  • 150 g Ricotta
  • 300 g Aardbei
  • 25 g Boter
  • 2 el Suiker
  • 4 el Grand Marnier
  • Boterpapier
Bereiding :
  1. Snijd het bladerdeeg in 4 keer 3 rondjes. Bak deze gedurende 15 min. op boterpapier en met een rooster bovenop goudbruin in een voorverwarmde oven van 180° C.

  2. Hak de bonen fijn en roer er suiker en chocoladestukjes onder.

  3. Snij de aardbeien in vier. Laat de boter smelten in een pan, voeg suiker en Grand Marnier toe en laat kort inkoken tot een stroperige saus. Voeg de aardbeien toe en bak ze eventjes mee. Houd apart.

  4. Maak een deegrondje vast op de borden met een beetje ricotta. Bouw de lasagne op : kaas, chocolade-suiker, aardbeien, deegrondje. Doe dit 3 keer.

  5. Verdeel de rest van de aardbeien over de borden en lepel de saus over en rond de lasagne.