Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Millefeuille met aardbeien, ricotta en koffiesuiker

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Snijd het bladerdeeg in 4 keer 3 rondjes. Bak deze gedurende 15 min. op boterpapier en met een rooster bovenop goudbruin in een voorverwarmde oven van 180° C.

  2. Hak de bonen fijn en roer er suiker en chocoladestukjes onder.

  3. Snij de aardbeien in vier. Laat de boter smelten in een pan, voeg suiker en Grand Marnier toe en laat kort inkoken tot een stroperige saus. Voeg de aardbeien toe en bak ze eventjes mee. Houd apart.

  4. Maak een deegrondje vast op de borden met een beetje ricotta. Bouw de lasagne op : kaas, chocolade-suiker, aardbeien, deegrondje. Doe dit 3 keer.

  5. Verdeel de rest van de aardbeien over de borden en lepel de saus over en rond de lasagne.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.