Mexicaanse tortilla’s (of Nacho’s of Dorito’s) uit de oven
Omschrijving
Makkelijke hartige snack van tortilla-chips met tomaat, avocado en mais onder lekker veel gegratineerde kaas, een topper of elk feestje! Kan ook als hapje bij het aperitief. Serveer het dan op een klein bordje.
Deze ovenschotel valt gegarandeerd bij iedereen in de smaak. Serveer als borrelhap, verwen jezelf met een snack of eet de tortilla’s gewoon als avondeten!
Je kan het klaarmaken met tortilla's, nacho's of dorito's.
Ingrediënten :
Bereiding :
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Giet de tomatenblokjes af en pel en snijd de helft van de rode ui in ringen en de andere helft fijn.
-
Doe de helft van de tortilla-chips in een ovenschaal en strooi hier de helft van de kaas overheen.
-
Snijd de rode peper fijn.
-
Doe vervolgens de rest van de tortilla-chips in de ovenschaal en verdeel de rode ui-ringen, de helft van de rode peper en alle tomatenblokjes over de tortilla-chips.
-
Strooi de rest van de geraspte kaas over de ovenschotel en zet 'm gedurende 7 minuten in de oven, tot de kaas gesmolten is.
-
Pers de halve limoen uit boven een kommetje en voeg de rest van de rode peper, de rest van de ui en een flinke snuf peper en zout toe.
-
Schil en prak de avocado en voeg ook toe aan het limoensap.
-
Haal de tortilla-ovenschotel uit de oven en laat kort afkoelen.
-
Schep vervolgens de guacamole en zure room op de tortilla's en aanvallen maar!