Mandarijntaart met gebrande merengue en Mandarin Napoleon

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 1 Zanddeeg (...vel)
  • 5 Mandarijn
  • 400 gr Kaas (Verse kaas of mascarpone)
  • 100 gr Suiker
  • 2 Ei (Wit van...)
  • 3 el Suiker
  • 1/2 kg Zout (of gedroogde bonen of rijst)
  • 1 scheutje Mandarin Napoleon
Bereiding :
  1. Boter een taartvorm in of gebruik boterpapier. Leg daarin het Zanddeeg en snij de kantjes er af , prik het met een vork. Bedek met boterpapier doe er zout of gedroogde bonen in. Bak de taart blind af gedurende 15 min. in een voorverwarmde oven van 180° C.

  2. Laat de taartbodem afkoelen en vul deze met mandarijnpartjes. Meng de platte kaas met suiker en strijk het over de mandarijntjes. Klop 2 eiwitten stijf en voeg er halfweg 3 el suiker bij. Bedek de taart met het stijfgeklopt eiwit en laat lichtjes bruin worden onder de grill (op hoogste stand !)

  3. Flambeer de taart met een scheutje Mandarin Napoleon : verwarm daarvoor de likeur zonder te koken en steek het voorzichtig in brand. Giet de brandende vloeistof over de taart. Wanneer je niet wenst te flamberen kan je de likeur bij de platte kaas gieten.