Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Mandarijntaart met gebrande merengue en Mandarin Napoleon

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Boter een taartvorm in of gebruik boterpapier. Leg daarin het Zanddeeg en snij de kantjes er af , prik het met een vork. Bedek met boterpapier doe er zout of gedroogde bonen in. Bak de taart blind af gedurende 15 min. in een voorverwarmde oven van 180° C.

  2. Laat de taartbodem afkoelen en vul deze met mandarijnpartjes. Meng de platte kaas met suiker en strijk het over de mandarijntjes. Klop 2 eiwitten stijf en voeg er halfweg 3 el suiker bij. Bedek de taart met het stijfgeklopt eiwit en laat lichtjes bruin worden onder de grill (op hoogste stand !)

  3. Flambeer de taart met een scheutje Mandarin Napoleon : verwarm daarvoor de likeur zonder te koken en steek het voorzichtig in brand. Giet de brandende vloeistof over de taart. Wanneer je niet wenst te flamberen kan je de likeur bij de platte kaas gieten.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.