Makreel met slaatje van komkommer en dille, wasabi-emulsie en rode ui

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 4 Makreel
  • 1 Ui (Rode...)
  • 1/2 Komkommer
  • 2 el Dille (Verse...)
  • 2 el Room (Zure...)
  • 1/2 dl Room
  • 1/2 tl Wasabi
  • 1/2 Limoen
  • Peper
  • Zout
  • Aluminiumfolie
  • Stokbrood
Bereiding :
  1. Kuis de makrelen en kruid ze met peper en zout. Wikkel ze in ingeoliede aluminiumfolie. Gaar ze gedurende 15 à 20 min. in een voorverwarmde oven van 180° c of leg ze op de barbecue.

  2. Spoel de komkommer, verwijder de zaadjes en snijd hem in flinterdunne julienne, meng er de geplukte dille onder. Snijd de ui in zeer fijne ringen.

  3. Meng de wasabi en de zure room met het sap van de limoen, kruid met peper en zout. Klop de slagroom lichtjes op en roer dit onder de wasabi-mengeling.

  4. Meng wat wasabi-emulsie onder de komkommer en breng verder op smaak met peper en zout.

  5. Schik de komkommersalade op borden en leg er een makreel bovenop. Werk af met de schijfjes ui en wasabi-emulsie. Geef er krokant stokbrood bij.