Makreel met slaatje van komkommer en dille, wasabi-emulsie en rode ui
Ingrediënten :
Bereiding :
-
Kuis de makrelen en kruid ze met peper en zout. Wikkel ze in ingeoliede aluminiumfolie. Gaar ze gedurende 15 à 20 min. in een voorverwarmde oven van 180° c of leg ze op de barbecue.
-
Spoel de komkommer, verwijder de zaadjes en snijd hem in flinterdunne julienne, meng er de geplukte dille onder. Snijd de ui in zeer fijne ringen.
-
Meng de wasabi en de zure room met het sap van de limoen, kruid met peper en zout. Klop de slagroom lichtjes op en roer dit onder de wasabi-mengeling.
-
Meng wat wasabi-emulsie onder de komkommer en breng verder op smaak met peper en zout.
-
Schik de komkommersalade op borden en leg er een makreel bovenop. Werk af met de schijfjes ui en wasabi-emulsie. Geef er krokant stokbrood bij.