Breng water met een snuif zout aan de kook voor de pasta.
Smelt een klont boter in de wok.
Pel en snipper de ui. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet met een mes.
Snijd de kip in stukjes. Bak ze in de boter. Kruid met kippenkruiden en peper.
Snijd het spek in reepjes. Schep de kip uit de wok en bak het spek in dezelfde vetstof.
Schep het spek uit de wok. Bak de ui en de knoflook in dezelfde vetstof.
Kook de pasta gaar.
Bak de spinazie schoon en stoof met de ui en knoflook. Kruid met peper en zout. Doe er de erwtjes bij en laat mee stoven.
Smelt de boter. Doe er de bloem bij en laat even bakken.
:Giet de melk bij de roux en laat onder voortdurend roeren indikken. Maak de saus niet te dik.
Doe 2/3 van de gemalen kaas bij de saus. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Breng op smaak met enkele druppels citroensap.
Giet de pasta af. Meng de macaroni met de groenten, de kip en het spek. Roer er de kaassaus door.
Doe alles in een ovenschaal. Strooi er de apart gehouden kaas over.
Zet onder de ovengrill tot er een mooi goudbruin korstje op staat.