Mac & cheese met gehaktballen

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediƫnten :
  • 2 stengel Prei
  • 50 gr Boter
  • 50 gr Bloem
  • 750 mll Melk
  • 1/2 Citroen (sap van...)
  • 100 gr Kaas (Gemalen)
  • 1 Ui (Fijngehakt)
  • 6 sneetje Spek (Gerookt... in stukjes)
  • 500 gr Gehakt (Gemengd...)
Bereiding :
    Voorbereiding:
  1. Snijd de prei fijn en stoof aan in een klontje boter. Kruid met peper en zout.

  2. Kook de pasta al dente in gezouten water. Giet af.

  3. De Bechamelsaus
  4. Smelt 50 gram boter in een pot op het vuur.

  5. Voeg er 50 gram bloem aan toe en roer tot een droge roux.

  6. Bevochtig de roux nu met de melk en roer tot een gladde saus.

  7. Breng de bechamel op smaak met het citroensap, peper, zout en nootmuskaat.

  8. Roer er als laatste nog de gemalen kaas onder.

  9. De Balletjes:
  10. Stoof een uitje aan in een klontje boter.

  11. Voeg er de stukjes spek en de gehaktballetjes aan toe. Laat mooi goudbruin bakken.

  12. Serveren:
  13. Meng de pasta met de prei en de bechamelsaus.
    Neem een grote ovenschaal en schep er de balletjes in.
    Bedek met de pasta en bestrooi met een laagje Parmezaanse kaas en broodkruim.
    Laat even gratineren in de oven alvorens te serveren.