Lenteslaatje met gefrituurde vis

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 100 g Vis (Vaste vis / Per persoon)
  • 3 Ei
  • Paneermeel
  • Provencaalse kruiden
  • Kaas (...Parmezaan schilfers)
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • Stokbrood
  • De Salade
  • 50 g Sojascheuten
  • 1/2 Ui (Rode)
  • 50 g Rucola
  • 50 g Pijpajuin
  • 50 g Knolselder
  • 1 Asperge
  • 1 handvol Sla (Frisee...)
  • De Vinaigrette
  • 1 Ei (Dooier)
  • 1 tl Graanmosterd
  • 1 dl Olie (Maïs)
  • 2 el Bieslook (Fijngesneden)
  • 1 Sjalot (Fijngesneden)
  • Azijn
Bereiding :
  1. Maak een vinaigrette : meng een eidooier met een tl mosterd en klop er voorzichtig de maïsolie door. Kruid met peper en zout en doe er zeer fijn gesneden bieslook en sjalot bij. Maak de vinaigrette vloeibaarder door er water en azijn aan toe te voegen. Smaak af.

  2. . Snijd de vis in lange repen, dep ze droog, kruid met peper en zout en Provençaalse kruiden. Haal ze achtereenvolgens door losgeklopt eiwit en paneermeel.

  3. Maak een salade : snijd de ui, knolselder en asperge in zeer fijne julienne. Meng er sojascheuten, rucola en frisee onder. Druppel er olijfolie over en breng op smaak met peper en zout.

  4. Bak de vis in een friteuse van 180° tot ze mooi bruin zijn. Leg ze op een bedje van salade. Giet er de vinaigrette rond en geef er stokbrood bij.