Lauw slaatje met gewokte kippenlevertjes en knolselderblokjes

Kookmethode ,
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 300 g Kippenlever
  • 75 g Spek (...blokjes)
  • 2 Sjalot
  • Sla
  • Sesamzaad (Geroosterd...)
  • Boter
  • Provencaalse kruiden
  • De Dressing
  • 1 Ei (...dooier)
  • Mosterd
  • 1 dl Olie (Maïs...)
  • 10 mll Azijn (Wijn...)
  • 10 mll Water
  • 1 tl Mosterd (Graan...)
  • 2 el Bieslook (Fijngesneden)
  • Zout
  • Peper
Bereiding :
  1. Kuis en spoel de salade. Maak de dressing : begin met een klassieke mayonaise door de olie al roerend voorzichtig bij de dooier en mosterd te voegen. Maak ze wat vloeibaarder met water en azijn en breng op smaak met graantjesmosterd en pezo. Doe de fijngesneden bieslook erbij.

  2. Snijd de sjalotten fijn en fruit die samen met de spekblokjes aan in wat olie. Voeg de kippenlevertjes toe en kruid met peper en zout en weinig Provençaalse kruiden. Roerbak 5 minuten.

  3. Maak van de knolselder kleine blokjes (0,5 cm) en kook ze eventueel gaar in zout water. Laat ze afkoelen en bak ze bruin in hete boter.

  4. Doe de salade op de borden en schik hierop de gewokte kippenlevertjes. Werk af met de dressing en geroosterd sesamzaad.

  5. Tip
  6. De kippenlevertjes kunnen vervangen worden door kippenfilet