Lamsvlees met knoflook en peperonata

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediƫnten :
  • 2 Lamsstukken (Mini...)
  • Peper
  • Zout
  • 2 teentjes Look (In de lengte gesneden)
  • 3 el Olijfolie
  • 1 Ui (Gesneden)
  • 1 Aubergine (In blokjes)
  • 800 g Tomaat (Gepelde..)
  • 1 scheutje Wijn (Rode...)
  • 1 Paprika (Rode...in blokjes)
  • 2 el Basilicum (Gehakte blaadjes)
Bereiding :
    Het Vlees
  1. Gebruik een klein scherp mesje. Maak hiermee inkepingen in het vlees. Doe in elke inkeping een teentje knoflook. Smeer olijfolie op het vlees en bestrooi het met zout en peper. Leg het vlees in het midden van de roosters en sluit de kap.

  2. Bak het vlees totdat het gaar is, maar nog wel roze van binnen. Laat het vlees afgedekt 15 min. rusten op een warme plek.

  3. De Peperonata
  4. Olie in een wok verhitten.

  5. Bak de ui totdat deze helemaal zacht is. Voeg er de paprika's en de aubergine aan toe en wok deze totdat de groenten beetgaar zijn. DOe de tomaten en de rode wijn erbij en verlaag de warmtebron tot een medium. Roer af en toe in de pan en schenk water bij als dat nodig is.

  6. Breng de peperonata op smaak met peper en zout en bestrooi met gehakte basilicumblaadjes.