Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Lamsnavarin met gebakken aardappelen

Ingrediënten :

Garnituur

Bereiding :

  1. Verhit de boter en bak het lamsvlees in een kookpot. Kruid met peper en zout. Wanneer het vlees bruin wordt, bestrooi het met bloem en laat het uitdrogen.

  2. Bevochtig met een scheutje porto en vleesbouillon en werk dit goed los. Voeg er fijngesneden knoflook, kruidenboeket, Provençaalse kruiden en rozemarijn bij.

  3. Laat dit gedurende 30 min. zachtjes koken en meng regelmatig

  4. Schil de aardappelen, snij ze in blokjes van 2 cm. en kook ze beetgaar in gezouten water. Giet af en bak ze mooi goudbruin in boter. Kruid met peper en zout en houd ze warm.

  5. Halveer de ui en snijd deze in halve ringen. Bak de uienringen mooi bruin in weinig notenolie en voeg die aan de navarin toe. Regelmatig ontvetten.

  6. Schil de wortelen en snijd ze in schuine schijfjes, schil de rapen en snijd ze in brunoise van ½ cm. Bak ze samen in boter en bestrooi ze met suiker. Voeg bij de navarin.

  7. Voeg de resterende ingrediënten bij de navarin : doperwten en prinsessenboontjes. Daarna nog 10 min. laten koken en kruiden met peper en zout.

  8. Roer de garnituur (tomatenblokjes en peterselie) door de navarin en serveer met gebakken aardappelen of kroketjes.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.