Lamsnavarin met gebakken aardappelen
Ingrediënten :
Garnituur
Bereiding :
-
Verhit de boter en bak het lamsvlees in een kookpot. Kruid met peper en zout. Wanneer het vlees bruin wordt, bestrooi het met bloem en laat het uitdrogen.
-
Bevochtig met een scheutje porto en vleesbouillon en werk dit goed los. Voeg er fijngesneden knoflook, kruidenboeket, Provençaalse kruiden en rozemarijn bij.
-
Laat dit gedurende 30 min. zachtjes koken en meng regelmatig
-
Schil de aardappelen, snij ze in blokjes van 2 cm. en kook ze beetgaar in gezouten water. Giet af en bak ze mooi goudbruin in boter. Kruid met peper en zout en houd ze warm.
-
Halveer de ui en snijd deze in halve ringen. Bak de uienringen mooi bruin in weinig notenolie en voeg die aan de navarin toe. Regelmatig ontvetten.
-
Schil de wortelen en snijd ze in schuine schijfjes, schil de rapen en snijd ze in brunoise van ½ cm. Bak ze samen in boter en bestrooi ze met suiker. Voeg bij de navarin.
-
Voeg de resterende ingrediënten bij de navarin : doperwten en prinsessenboontjes. Daarna nog 10 min. laten koken en kruiden met peper en zout.
-
Roer de garnituur (tomatenblokjes en peterselie) door de navarin en serveer met gebakken aardappelen of kroketjes.