Kwarktaart met hazelnoten

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 250 g Koekje (Chocolade...)
  • 4 el Noten (Hazel...)
  • 90 g Boter (Gesmolten...)
  • 300 g Room (Zure...)
  • 1 el Suiker
  • 2 el Noten (Cashew...)
  • Voor de Vulling
  • 250 g Roomkaas (Zachte...)
  • 110 g Suiker
  • 3 Ei
  • 8 el Chocopasta
  • 1 el Cacao (...poeder, gezeefd)
Bereiding :
  1. wrijf een hoge, ronde springvorm in met boter en beleg deze met boterpapier

  2. Maal de koekjes met de keukenrobot fijn en meng met de gemalen hazelnoten en de gesmolten boter. Druk dit mengsel goed aan op de bodem van de springvorm.

  3. Maak de vulling : klop de roomkaas en suiker romig met een keukenrobot. Voeg de eieren één voor één toe en meng goed na elke toevoeging. Voeg ook de chocoladepasta en het cacaopoeder toe. Smeer dit open op de koekjesbodem.

  4. Bak de taart 45 min. in een voorverwarmde oven van 180° C tot de vulling stevig aanvoelt.

  5. Meng de zure room en suiker en smeer over de kwarktaart. Strooi er geroosterde cashewnoten over en bak nog 10 min. Laat de kwarktaart volledig afkoelen. Serveer met vanillesaus.