Kroketje van kabeljauwbranade, gemarineerde rode ui en een emulsie van peterselie

Kookmethode ,
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 150 g Kabeljauw
  • 200 g Aardappel
  • 1 ei
  • 1 teentje look
  • Kruidenboeket (Tijm en laurier)
  • 1 dl melk
  • Peper
  • Nootmuskaat
  • 1/2 bosje peterselie
  • 1 dl olijfolie (van goede kwaliteit)
  • Paneermeel
  • 1 Ui (Rood)
  • 1/2 dl Azijn (Rode wijnazijn)
  • 2 el Suiker
  • Zout
Bereiding :
  1. 1) Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Kook het eitje zacht (5 min.). Pocheer (koken in juist geen 100°C vloeistof) de kabeljauw (controleer op graten) in de melk met knoflook, tijm en laurier.

  2. Plet de aardappelen en voeg er de kabeljauw en het zachtgekookt eitje aan toe. Meng er 2 el olijfolie onder. Let erop dat de mengeling niet te vochtig is. Smaak af en laat afkoelen.

  3. Pluk en was de peterselie en kook ze 1 min. in kokend gezouten water. Laat onmiddellijk schrikken in koud water. Mix ze met olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

  4. Snij de ui in fijne ringen en meng die met azijn en suiker. Laat een 20-tal min. trekken.

  5. Maak van de kabeljauwbrandade met de hand mooie ronde kroketten en haal ze achtereenvolgens door een losgeklopt ei en het paneermeel.

  6. Frituur de brandadekroketjes op 180°C en laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer met de gemarineerde uienringen en trek er een streepje peterselie-emulsie rond.