Kroketje van kabeljauwbranade, gemarineerde rode ui en een emulsie van peterselie
Ingrediënten :
Bereiding :
-
1) Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Kook het eitje zacht (5 min.). Pocheer (koken in juist geen 100°C vloeistof) de kabeljauw (controleer op graten) in de melk met knoflook, tijm en laurier.
-
Plet de aardappelen en voeg er de kabeljauw en het zachtgekookt eitje aan toe. Meng er 2 el olijfolie onder. Let erop dat de mengeling niet te vochtig is. Smaak af en laat afkoelen.
-
Pluk en was de peterselie en kook ze 1 min. in kokend gezouten water. Laat onmiddellijk schrikken in koud water. Mix ze met olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
-
Snij de ui in fijne ringen en meng die met azijn en suiker. Laat een 20-tal min. trekken.
-
Maak van de kabeljauwbrandade met de hand mooie ronde kroketten en haal ze achtereenvolgens door een losgeklopt ei en het paneermeel.
-
Frituur de brandadekroketjes op 180°C en laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer met de gemarineerde uienringen en trek er een streepje peterselie-emulsie rond.