Krokantje van geitenkaas met kastanjepuree

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
    De geitenkaas
  • 8 Geitenkaas (Kleine...)
  • 2 takjes Tijm
  • 8 sneetjes Filodeeg
  • 1 Ei (...Dooier)
  • 75 g Rode Kool
  • 10 blaadjes Rucola
  • 1/2 Appel
  • 50 g Rozijnen
  • 1/2 Ui
  • De vinaigrette
  • 5 el Olijfolie
  • 1 el Balsamicoazijn
  • 1 tl Honing
  • 1 mespunt Kaneel
  • Zout
  • Peper
  • 1 el Pijnboompitten (Gebrande...)
  • De Kastanjepuree
  • 100 g Knolselder
  • 2 el Kastanjepuree
  • Notenolie
  • Peper
  • Zout
  • Nootmuskaat
  • Suiker
  • 1 takje Groen (Groene groente)
Bereiding :
  1. Start met de vinaigrette :
    Doe alle ingrediënten samen en breng op smaak met peper en zout. (zoeter -> meer honing, zuurder -> meer balsamico

  2. Snijd de rode kool zeer fijn en spoel ze niet. Maak een julienne van de appel en de uit. Doe alles samen met de rozijnen en de roquette in een kom en roer dit goed om met de vinaigrette. Wanneer deze een dag op voorhand gemaakt is worden appel en ui ook rood.

  3. Kook de knolselder gaar in gezouten water, giet af en laat voldoende verdampen. Roer er kastanjepuree door. Kruid met peper en zout, nootmuskaat en een snuifje suiker.

  4. Kruid de geitenkaasjes met tijm en verpak ze in een dubbel laagje filodeeg van 8 x 8 cm. Kleef het dicht met eigeel en bak deze 10 min. Op boterpapier in een voorverwarmde oven van 160° C.

  5. Leg een toefje salade op het bord. Schik de filodeegjes ertegen. Maak 3 torentjes kastanjepuree, druppel er notenolie over.
    Trek fijne streepjes honing en balsamico over gans het bord. Versier met een takje groen